GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020

Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz. Tic. Ltd. Şti. (“Metro”)’ne ait www.kucukisletmelerimicin.com uzantılı Web Sitemizi (“Site”) ziyaret ettiğinizde kullanıcı (“Kullanıcı”) olarak size ilişkin elde ettiğimiz bilgilerin ne şekilde kullanılacağı ve korunacağı işbu Gizlilik ve Çerez Politikası (“Politika”)’na tabidir.

Metro, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Site’de yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

I- Gizlilik - Kişisel Verilerin İşlenmesi

Web Sitemiz üzerinden kayıt oluşturduğunuzda, çağrı merkezimizi aradığınızda tarafınıza ait bazı kişiler veriler toplanmaktadır. Toplanan kişisel verilerin korunması, gizliliğinin sağlanması Metro olarak önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz. Tic. Ltd. Şti. (“Metro”) veri sorumlusu olarak kişisel verilerin işlenmesi ve korunmasına yönelik 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) ve ilgili alt yasal düzenlemelere uyum açısından gerekli her türlü faaliyeti yürütmektedir.

Metro, kişisel veri işleme faaliyetlerini hukuka ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yürütmekte, kişisel verileri amacına uygun olarak, sınırlı ve ölçülü şekilde işlemekte, kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini veya kişisel verilere hukuka aykırı erişilmesini engellemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla gerekli her türlü teknik ve idari önlemin alınması Metro’nun öncelikleri arasındadır.

KVK Kanunu hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kanuni zorunluluklar dışında kişisel veriler kendiliğinden veya ilgili kişinin talebi üzerine Metro tarafından mevzuata uygun şekilde imha edilir.

Metro, kişisel verileri, yurt içinde ve yurt dışında üçüncü bir gerçek veya tüzel kişiye KVK Kanununda belirtilen istisnai hallerde açık rıza olmaksızın veya diğer hallerde kişisel veri sahibinin açık rızasını almak kaydıyla aktarır. Gerçekleştirilecek kişisel veri aktarımlarında mevzuatta düzenlenmiş olan kişisel veri aktarım şartlarına uygun hareket edilir.

Kişisel veriler, KVK Kanunun 5. Maddede sayılan hukuki işleme şartlarına uygun olarak işlenmekte olup, kişisel veri sahiplerinin aydınlatılması amacıyla hazırlanmış olan Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine Web Sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

II- Çerezler

Metro olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak için çalışırken sitemizi ziyaret eden kişilerin bizimle paylaştığı bilgilerini koruma altına alıyoruz.

Çoğu internet sitesinde olduğu gibi, Site’de ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, Site içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek gibi amaçlarla Çerezler kullanılmaktadır.

Metro, işbu Politika’yı Site’de hangi Çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır. Site’de yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Kullanıcıların Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

Çerez (“Cookie”) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.

Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Tarayıcınızı çerezlerin yerleştirilmesi ile ilgili bilgi sahibi olmak, duruma göre karar vermek veya genel olarak çerezlerin kabulünü tamamen reddetmek amacıyla ayarlayabilirsiniz. İnternet tarayıcınızın yardım bölümünde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Çerezler kabul edilmediğinde, Site’nin işlevselliği sınırlandırılmış olabilir. Çerez türüne göre bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Çerezler Neden Kullanılmaktadır?

Site’de, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

  • Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı içerik gösterilmesi.

Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?

Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısından kategorize edilebilir:

  • Çerezi yerleştiren tarafa göre,İnternet sitesi çerezleri ve üçüncü taraf çerezler kullanılmaktadır. Site çerezleri, Metro tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini Metro ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.
  • Aktif olduğu süreye göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezlerkullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Site’yi terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.
  • Kullanım amaçlarına göre, Site’de teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezlerkullanılmaktadır.
Kullanılan çerezler:

1) Google Analytics (Google analizleri)

Google Inc. Şirketi ("Google") tarafından sağlanan bir web analiz hizmeti olan Google Analytics'i de kullanmaktayız. Google Analytics de aynı şekilde çerez kullanmaktadır. Bu Web Sitesini kullanmanızla ilgili, çerezler tarafından oluşturulan bilgiler, genellikle ABD’deki bir Google sunucusuna iletilir ve orada saklanır. Fakat bundan önce IP adresiniz Google tarafından Avrupa Birliği’nin üye ülkelerinde veya Avrupa Ekonomik Topluluğu alanına bağlı diğer sözleşmeli ülkelerde kısaltmaya tabi tutulur. Sadece istisnai durumlarda IP adresinin tamamı ABD’deki bir Google sunucusuna gönderilir ve orada kısaltılır. Google bu bilgileri işbu Web Sitesinin operatörü adına, Web Sitesi kullanımınızı değerlendirmek, Web Sitesi aktivitesi hakkında raporlar hazırlamak ve web sitesi ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri web sitesi operatörüne sunmak için kullanacaktır. Google Analytics kapsamında tarayıcı tarafından aktarılan IP adresi, diğer Google bilgileriyle birleştirilmemektedir. Tarayıcı yazılımınızı buna göre ayarlayarak çerezlerin saklanmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca, belirtilen bağlantıda bulunan tarayıcı eklentisini indirip yüklemek suretiyle(https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=tr) çerezler tarafından oluşturulan ve web sitesi kullanmanızla (IP adresiniz dahil) ilgili verilerin Google tarafından toplanmasını ve işlenmesini engelleyebilirsiniz.

2) Google AdWords

Web sitemizde Google Conversion Tracking (Dönüşüm İzleme) kullanmaktayız. Bu, (merkezi 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD’de yerleşik ve devamında "Google" diye anılan) Google Inc. Şirketinin bir hizmetidir. Google AdWords, Google reklam alanında metro-tr.com sayfalarını görüntülemek için kullanılır. Web sitemize bir Google reklamı aracılığıyla erişirseniz, Google Adwords cihazınıza bir çerez ("dönüşüm çerezi") yerleştirir.Bu çerez 30 gün sonra sona ermektedir. Çerez kişisel tanımlama için kullanılmamaktadır. Çerezin süresi belirli sayfaları ziyaret ettiğinizde dolmamışsa birisinin reklamı tıklayıp sitemize yönlendirildiği bizim tarafımızdan ve Google tarafından görülebilmektedir. Her AdWords müşterisi farklı bir çerez alır. Bu nedenle çerezler Adword kullanan web siteleri üzerinden takip edilememektedir. Dönüşüm çerezi aracılığıyla toplanan bilgiler, dönüşüm takibini seçen AdWords müşterileri için dönüşüm istatistikleri oluşturmak için kullanılır. AdWords müşterileri (yani reklam verenler), reklamlarını tıklayıp, dönüşüm izleme etiketi bulunan bir sayfaya yönlendirilen toplam kullanıcı sayısını görebilmektedir. Ancak, kişisel olarak tanımlanabilecek hiçbir bilgi iletilmemektedir. Takip işlemine katılmak istemiyorsanız, bu amaçla gerekli bir çerezin yerleştirilmesini reddedebilirsiniz. Bunun için örneğin genel olarak çerezlerin otomatik şekilde yerleştirilmesini devre dışı bırakan tarayıcı ayarını kullanabilirsiniz. Ayrıca tarayıcınızı "googleadservices.com" alan adından gelen çerezleri engelleyecek şekilde ayarlayarak da çerezleri devre dışı bırakabilirsiniz.

3) Doubleclick by Google

Google Inc. şirketine ait bir hizmet olan Google Doubleclick’i, size uygun reklamları göstermek için kullanmaktayız. Bu amaçla kişisel veri içermeyen çerezler kullanılır. Bu çerezler, reklamların gösterildiğini ve tıklandığını doğrulamak için tarayıcınıza atanmış anonim bir kimlik numarası kullanır. Bu şekilde Google ve bağlı web sitesi kuruluşları, METRO sitelerine veya diğer sitelere yapılan önceki ziyaretlere dayanarak reklam yayınlayabilmektedir. Doubleclick çerezleri tarafından oluşturulan bilgiler, Google'e ait Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir sunucuya iletilir ve burada saklanır. Google, Avrupa Birliği ile ABD arasında akdedilen "Privacy Shield" sözleşmesinin gizlilik politikasına uymakta olup "Privacy Shield" sertifikasına sahiptir. Veriler ancak yasal olarak zorunlu olması veya kontrol verilerinin işlenmesi halinde 3. kişiler ile paylaşılır. Çerezlerin kaydedilmesini kabul ediyor ancak herhangi bir DoubleClick çerezini kullanmak istemiyorsanız, aşağıdaki bağlantıdan şunu yapabilirsiniz: DoubleClick by Google servisini devre dışı bırakan tarayıcı eklentisini indirmek ve kurmak için https://www.google.com/settings/ads/onweb/ adresini ziyaret edin.

15

4) Google reCAPTCHA

Sitede sunulan belirli kayıt ve iletişim formları için, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, İrlanda adresinde yerleşik Google Ireland Limited’in sunduğu Google reCAPTCHA servisini kullanmaktayız. reCAPTCHA servisi, esasen, gerçek bir kişinin girdiği bilgileri, otomatik sorgulamaların (“bot” adı verilmektedir) sebep olduğu kötüye kullanımdan ayırt etmek amacıyla kullanılmaktadır. reCAPTCHA servisi, sadece sayılacaklarla sınırlı olmamak kaydıyla aşağıda liste olarak verilen bilgileri derlemekte ve Google’a göndermektedir: IP adresleri, Google’ın son 6 ay içerisinde yerleştirdiği tüm çerezler, tıklamaların veya dokunuşların sayısı, cihazın bağımlılığı, ilgili sayfaya ait CSS bilgileri, tarih, kullanıcı tarayıcısının dil ayarları, kurulmuş eklentiler ve tüm Javascript nesneleri. Google reCAPTCHA’yla ve Google’in gizlilik politikasıyla ilgili daha ayrıntılı bilgileri https://policies.google.com/privacy adresinde bulabilirsiniz.

Bu verilerin işlenmesinin yasal dayanağını, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu oluşturmaktadır. Müşteri formlarımızı ve web sitelerimizi saldırılardan korumak ve bu formların botlar tarafından değil de müşteriler tarafından kullanıldığını doğrulamak meşru menfaatimizedir.

Çerez Tercihlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

Metro, kullanıcıların kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini kullanabilmelerini son derece önemsemektedir. Bununla birlikte, Site’nin çalışması için zorunlu olan bazı Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmamaktadır. Ayrıca bazı Çerezlerin kapatılması halinde Site’nin çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Site’de kullanılan Çerezlere dair tercihlerin ne şekilde yönetebileceğine dair bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • Ziyaretçiler, Site’yi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Site’ye erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.

Daha iyi hizmet sunmak için çerezler kullanıyoruz. www.kucukisletmemicin.com'u kullanarak çerezlere izin vermektesiniz. Daha fazla bilgi